Algemene informatie


Op zaterdag 17 april 2021 vindt alweer de 9e Tulpenwandeltocht plaats! De wandeltocht die bekend staat om zijn muzikale aankleding, de gezelligheid, Stadse pannenkoeken en natuurlijk de tulpen heeft dit jaar wederom 5 prachtige routes! Wandelaars, fietsers en scootmobielers kunnen deze zaterdag genieten het moois wat de polders van Goeree-Overflakkee te bieden heeft. De start en finish zijn traditiegetrouw bij MSV & AV Flakkee en de tocht voert door polders, over dijken en langs de tulpenvelden rond Middelharnis.  

De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn 11, 17,5, 25 en 40 km. De 2 langste afstanden starten om 8.00 uur, de overige afstanden om 9.00 uur. De organisatie heeft 4 prachtige wandelroutes vastgesteld. Door het toenemende succes hebben we ook dit jaar weer een fietsroute uitgezet! Deze route is 27 km en start tussen 11.00 uur en 14.00 uur.   

Zoals altijd staat de tocht in het teken van een aantal goede doelen welke zijn verbonden aan ons mooie eiland.  Één van de goede doelen voor deze editie is Stichting ambulancewens. Zij zetten zich in om de laatste wens te vervullen van terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Steeds vaker zijn zij ook op Goeree-Overflakkee om iemands laatste wens te vervullen. 
Daarnaast is ook het Streekmuseum Goeree-Overflakkee een goed doel voor deze editie.   

De tulpenwandeltocht; een tocht waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn hand in hand gaan. Vorig jaar deden er maar liefst ca. 2.000 deelnemers mee aan de tocht, een recordaantal waardoor er steeds meer aan het goede doel geschonken kan worden en daar is het natuurlijk allemaal om te doen!  

Startlocatie:
MSV & AV Flakkee
Oostplaatseweg 1, 3241 LV Middelharnis


Inschrijfgeld:
Volwassenen € 4,00 
Kinderen tot 12 jaar gratis

Let op! U kunt alleen met contant geld betalen, bij voorkeur gepast! 

Routes
De wandeltocht kent 4 afstanden, 11 km, 17,5 km, 25 km en 40 km. 
De fietstocht is 27 km en heeft een andere route dan de wandelroutes. Deze route is ook geschikt voor scootmobielers.
Zoals ieder jaar start de kortste wandelafstand weer nadat zij met de bus bij het vertrekpunt zijn gebracht.